Reparatie & onderhoud

De Scheepsbouwers is sinds 1981 als jachtwerf gevestigd in Werkendam nabij recreatie- en natuurgebied De Biesbosch. De werf heeft zich door de jaren heen neergezet als een goed geoutilleerde allround jachtwerf, waar kwaliteit en klantrelatie hoog in het vaandel staan.

Onze focus ligt op het bieden van een hoog niveau aan jachtservice, want zelfs kwalitatief hoogwaardige jachten zijn onderhevig aan onderhoud. Een gedegen onderhoudsplan op vakkundige wijze uitgevoerd is dan ook belangrijk. Dit verlengt de levensduur van uw schip en verhoogt uw vaarplezier.

Ontzorgen door jachtservice

U wilt bovenal vaarplezier met uw jacht: geen onderhoud en reparatieperikelen. SBM wilt u graag ontzorgen door uw jacht in perfecte conditie te houden. Wij zien dit heel breed: van het uitvoeren van complete refits en onderhoudsbeurten tot het schoonmaken en vaarklaar leggen van uw schip.

Jarenlange ervaring

Onze jarenlange ervaring in reparatie en onderhoud zorgt ervoor dat uw jacht door ons team vakkundig in optimale conditie gehouden wordt. Door te combineren met onze winterberging bent u ervan verzekerd dat uw schip beschermt de wintermaanden doorkomt en bij het aanbreken van het nieuwe vaarseizoen weer geheel vaarklaar ligt. Daarbij kunt u gebruik maken van de ligplaatsen bij ons in de haven, waarbij u aan de poort van recreatiegebied De Biesbosch ligt.

Oeverloos afmeren met de Spudpaal

Wilt u ook van optimaal genieten van het vaarseizoen? Vergroot uw vaarplezier en laat in uw jacht een spudpaal door ons inbouwen. SBM heeft sinds 2010 inmiddels 65 jachten voorzien van spudpalen!

De spudpaal is het ultieme middel om geheel zelfstandig een jacht af te meren. Het is een andere manier van afmeren, met vele bijkomende voordelen.  Een buis/paal wordt in uw jacht gebouwd die u met het grootste gemak kunt laten zakken bij het afmeren. Hierdoor wordt, in niet al te diepe wateren, elke plaats een afmeer-/ligplaats!

Teakdek / Flexiteek

Een van onze specialiteiten binnen het scheepstimmerwerk is het leggen van teakdek.

Een teakdek is een waardevolle investering in uw schip, waarbij het voor ons dan ook zeer belangrijk is om dit zo perfect mogelijk aan te leggen. Hierbij wordt gewerkt met moderne productiemethoden waarbij het uiterlijk en de eigenschappen van het klassieke teakdek behouden wordt. Tevens is het renoveren van het huidige teakdek ook een mogelijkheid

Schilderwerk

Het verfsysteem op uw jacht wordt met de kwast en roller aangebracht. Om een goede hechting tussen de lagen te krijgen, wordt de oude verflaag teruggeschuurd, en een nieuw verfsysteem aangebracht tot aan overiges laagdiktes. Spuiten van uw jacht behoort ook tot de mogelijkheden.

Wij verzorgen dit graag voor u: 0183-503291

Jachtbetimmering

U heeft een schip op het oog, maar het interieur is niet naar wens? Of u wilt graag uw jacht moderniseren?

Geen probleem voor De Scheepsbouwers, in overleg maken wij graag uw droominterieur. Wij leveren werk waar over wordt nagedacht. Hoge kwaliteit afwerking met oog voor detail. Klassieke betimmering, maar ook de moderne betimmering is mogelijk.

Schadeherstel

U wilt bovenal vaarplezier met uw jacht, schade aan uw jacht is het laatste waar u op zit te wachten. Aanvaringsschade, water- of brandschade, transportschade, een ongeluk zit in een klein hoekje.

Bij De Scheepsbouwers Maritiem bent u aan het juiste adres voor schadeherstel. Of het nu schade betreft aan staal, roestvrijstaal, hout, kunststof, polyester, teakdekken of welk ander materiaal ook, al deze schades kunnen wij voor u repareren.

Motoronderhoud

SBM heeft een eigen dieselmonteur in dienst en u kunt ons inschakelen voor alle onderhoudsbeurten & reparaties van uw dieselmotor(en) en generator(en) voor uw plezierjacht.

We onderhouden alle typen scheepsmotoren oa: John Deere Volvo, Perkins, Yanmar etc. Regelmatig bouwen we ook nieuwe motoren in ter vervanging van versleten motoren.

onderhoudsadvies

Boeg- & hekschroeven

Scheepsverwarming

Hydraulische systemen

Hermotorisering

Scheepselektra