spudpalen

 

Oeverloos afmeren met de Spudpaal

Wilt u ook van optimaal genieten van het vaarseizoen? Vergroot uw vaarplezier en laat in uw jacht een spudpaal door ons inbouwen. SBM heeft sinds 2010 inmiddels 45 jachten voorzien van spudpalen!

 

De spudpaal is het ultieme middel om geheel zelfstandig, zonder hulp van anderen ,

een jacht af te meren.Het is een anderemanier van afmeren, met vele bijkomende voordelen.  Er wordt een buis/paal ingebouwd in uw jacht die u met het grootste gemak kunt laten zakken wanneer u wilt afmeren. Hierdoor wordt, in niet al te diepe wateren, elke plaats een afmeer-/ligplaats!download Motorboot spudpalen 2017

 

Telescopisch of houten spudpaal

Er zijn 2 typen spudpalen mogelijk: een stalen, elektrisch bediende, telescopische spudpaal of een enkelvoudige, houten spudpaal. Welk type voor uw jacht het meest geschikt is hangt af van een aantal factoren, zoals de waterverplaatsing van uw jacht, beschikbare inbouwruimte en de gewenste bediening.

 

Jachten vanaf 10 meter

In jachten vanaf 10 meter kan er gekozen worden voor 1 of 2 telescopische spudpalen, elektrisch of hydraulisch.
Telescopische spudpalen verhoogt de veiligheid, verlaagt de drempel om te ankeren en vergroot daarmee het vaarplezier aanzienlijk. Met één druk op de knop vanuit de stuurhut ligt uw jacht binnen enkele seconden muurvast. Geen herrie van een ketting, geen bagger in de ankerbak. Door het ingebouwde getijdeanker past de spudpaal zich feilloos aan aan de veranderingen van eb & vloed en golfslag. Telescopische spudpalen steken gemakkelijk tot 4,5 meter (mogelijk tot 7 meter), zodat u zo goed als overal op binnenwateren af kunt meren. Vragen? Neem contact met ons op, wij staan u graag te woord!

2st. telescopische spudpalen

 

Werking van de telescopische spudpaal

De Scheepsbouwers Maritiem is gespecialiseerd in het inbouwen van spudpalen in uw jacht. Deze video laat zien hoe de spudpaal zijn werk doet. Maar waarom een spudpaal? bedieningsgemak! Één druk op de knop en u ligt vast. Geen herrie van een ketting en geen bagger in de ankerbak.Jachten tot 12 ton

In jachten tot 12 ton kan er gekozen worden voor een houten Azobé spudpaal, handbediend of elektrisch. De benodigde inbouwruimte is slechts Ø120mm waardoor er in elk jacht de ruimte en de mogelijkheid is om deze in te bouwen. Een groot voordeel van de houten spudpaal is dat u deze overal kan gebruiken waar het water niet dieper is dan 2,5 meter.

Vragen? Neem contact met ons op, wij staan u graag te woord!

 


Houten spudpaal - Tijgerhaai Waterkampioen

Iinbouw houten spudpaal

 

 

Downloads

download Motorboot spudpalen 2017   download gebruikerservaringen  download artikel spudpalen Waterkampioen

Artikel Motorboot 2017| Ervaringen gebruiker | Artikel ANWB 2012

jQuery Menu by Apycom